Elmas İspinozu Renk Mutasyonları


Önemli hatırlatma: Ekol farklarından ötürü mutasyonların isimleri ülkeden ülkeye veya üreticiden üreticiye fark edebilir. Bu yüzden tespit yaparken görselleri ve açıklamaları referans almanız önemlidir. Elmas ispinozlarında resesif pastel, isabel ve topaz olmak üzere üç ayrı bilinen mutasyon daha mevcuttur, ilgili mutasyonların derlemesi devam etmektedir. Bilgi sahibi olan üreticilerimiz şahsen iletişime geçebilir.

Klasik

Elmas ispinozunun doğada mevcut rengidir. Diğer tüm mutasyonlar bu renkten türemiştir. Gaga, göz çevresi ve kuyruk üstü kıç bölgesi kırmızı, baş üstü gri, göğüs siyah, sırt kahverengi-gri ve göğsün her iki yanında beyaz puanlı siyah bölgeler bulunur.




Fawn

Kahverengi olarak da bilinmektedir. Kırmızı renkler varlığını aynen korur. Siyah göğüs ve göğüs kenarı barları kahverengi döner. Baş üstü gri gölge açık kahverengi renge, sırttaki kahverengi-gri renk ise baş kısmına nazaran biraz daha koyu kahverengine kayar.
Fawn mutasyonun kalıtımı cinsiyete bağlıdır.



Sarı Gaga

Kimi zaman turuncu mutasyon da denebilmektedir. Siyah ve gri bölgeler varlığını aynen devam ettirir. Gagada ve kuyruk üzerinde bulunan canlı kırmızı renk kuşun caretonoid alımına da bağlı olarak sarı veya turuncu-sarı bir renge dönüşür.
Sarı gaga mutasyonu resesif karakterle kalıtılır.  



Parçalı

Diğer birçok parçalı mutasyona benzer olarak vücudun rastgele yerlerinde beyaz tüylenmeler vardır. Bir desen düzeni yoktur.
Elmas ispinozlarında parçalı mutasyonun kalıtımı, hatta kalıcı bir mutasyon olup olmadığı halen netlik kazanmamıştır.


Beyaz

Bütün vücut rengi neredeyse beyaza döner. Çok belirsiz bir şekilde vücut yamaları görülebilmektedir. Beyaz mutasyon lethal bir mutasyondur. Beyaz kuşların çok kısa ömürlerinden dolayı mutasyonun karakteristiği bilinmemektedir.




Opal

Pastel olarak da anılabilmektedir. Siyah renkler çok açık dumanlı griye döner. Baş bölgesindeki açık gir renk neredeyse beyaza, sırt rengi ise kırık beyaz-krem renge döner. Kırmızı renkler mevcudiyetini korur.  Asya ve Amerika’daki silver mutasyon ile nüansları bulunmasına rağmen neredeyse aynı görünüme ve özdeş kalıtıma sahiptir.
Opal mutasyon çekinik karakterlidir.


Opal Sarı Gagalı Ve Opal renklerin karşılaştırması kıyas yapmak için daha kolay ve seçici olabilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bengal İspinozları

Java İspinozları

Zebra İspinozu Mutasyon Kombinasyonları