Java İspinozu Mutasyon Kombinasyonları


-Opal + Pastel
Pastel mutasyonun etkisi ile gri renk sulandırılmış formdadır. 



-Opal + Feomelanik
Baş maskesi opal mutasyonun etkisi ile daha açık kahverengi-kül grisi arası bir renge kaçmıştır. Sırt ve kanat bölgesinde grileşme görülür. Kuyruk rengi açılmıştır.



-Opal + Maskeli
Aynı şekilde baş maskesini rengi açılmıştır ve gri renge çalmıştır. Kuyruk rengi açılmıştır. Kanat bölgesinin ucunda grileşmeler görülür.



-Feomelanik + Maskeli
Renkler topyekûn vaziyette, yüksek oranda açılmıştır. Baş rengi çok açık bej renkte, diğer vücut bölümleri ise çok açık krem renktedir.



-Feomelanik + Pastel + Opal
Benzer şekilde tüm vücut renklerinde belirgin ölçüde açılma meydana gelir. Baş maskesi açık bej-kül grisi renktedir. Aynı grileşme kanar ve kuyruk uçlarında da görülür. Bu özelliği ile diğer kombinasyonlardan ayırt edilebilir. 

-Feomelanik + Pastel
Pastel mutasyonun etkisi ile vücut renkleri koyuluğunu yitirmiş, bej tonlarına bürünmüştür.



-Maskeli + Pastel
İki mutasyonun da eşey kalıtımlı olması nedeni ile elde edilmesi oldukça zordur. Renkler tümüyle açılır ve bej renk üzerinde açık krem kırçıllaşmalar meydana gelir. Bej rengin tonunun diğer kahverengi mutasyon kombinasyonlarında olanın aksine daha sıcak olmasından dolayı, ayırt edici özellik gösterir.

-Topaz + Opal 

Opal mutasyonun etkisi ile renklerde seyrelme gözlenir lakin topaz rengin sahip olduğu koyu tondan dolayı griye kaçma meydana gelmez. Renk geçişleri çok yumuşak ve düzenlidir.

-Topaz + Maskeli

Her iki kahverengi mutasyonun da koyu tonlarda olması sebebi ile birbirleri üzerinde baskın etkide bulunamazlar. Bu yüzdendir ki daha çok topaz renge benzer. Göğüste renk geçişinin yumuşamasından fark edilebilir. 



-Agat + Pastel

Pastel rengin etkisi ile baş maskesi katılığını ciddi ölçüde kaybeder. Gri renge kaçan vücut bölümlerinin renklerinde de seyrelme meydana gelir. Bel bölgesi ve alt bölgede kahverenginin sıcaklığı artar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bengal İspinozları

Java İspinozları

Zebra İspinozu Mutasyon Kombinasyonları