Zebra İspinozu Mutasyonları - Nadir Mutasyonlar


Nadir ve henüz standart hailne gelmemiş mutasyonlara göz atalım
-Chorocoal
Eumo mutasyona oldukça benzemesine rağmen temelde farklılıklar barındırır. Erkek kuşlar Eumo mutasyonun aksine boyun bölgelerinde de katı siyah renge sahiptirler. Dişi kuşları göğüs ve alt bölgesindeki siyah ve dikey çizgisel desenler de Eumo mutasyon dişilerden oldukça farklıdır. Bazı kulüpler tarafından kabul edilse de henüz standart bir mutasyon halini almamıştır. Kalıtımı otozomal resesiftir.




-Alumina
İlk olarak 1996 yılında Mr. Steve McMillan tarafından bir evcil hayvan marketinde tesadüfen bulundu ve üretildi. Resesif Silver mutasyona benzese de renklerinin tonunda bariz fark vardır. Alumina mutasyon kuşların yanak ve böğür yamaları da dahil olmak üzere bütün renkleri Resesif Silver kuşlara göre çok daha solgundur. Standart bir mutasyon değildir. Kalıtımı ise otozomal resesiftir.





-Gezoomd
Avrupa kökneli bir mutasyondur. Gezoomd mutasyon kuşların kanatlarının üstüne bariz beyaz kırçıllaşma vardır. Yer yer sırt ve baş bölgesinde de olabilir. Standart bir mutasyon değildir. Kalıtımı otozomal resesiftir.












-Kırmızı Göğüs
İlk kez 1983 yılında Güneybatı Avustralya’da üretilmiştir. Turuncu göğüsten farkı göğüs barının yerinde olmaması ve turuncu renkleşmenin göğüs barının olması gerektiği yerden daha yukarıda ve boyuna daha yakın yerde olmasıdır. Ayrıca kırmızı göğüs kuşlarda bu gen, siyah göğüse benzer olarak yanak yamalarını genişletir. Kalıtımı otozomal resesiftir.




-Kırmızı Vücut
Kırmızı vücutlu kuşlar göğüs barına sahip değillerdir. Geniş ve zaman zaman başın arkasına ulaşan ve hatta bütün başı kaplayabilen turuncu-kırmız yanak yamalarına ve göğüs barının bulunduğu yerden başlayarak alt bölümlere kadar genişleyen turuncu-kırmızı renge sahiptirler. Kalıtımı henüz bilinmemektedir.



-George
İlk olarak Avustralyalı üretici Mr. David Reese tarafından üretilmiştir. Vücut rengi olarak fazla normal gri kuşlardan bir farkı yoktur. Yanak yamalarında ve sırt bölgesi başta olmak üzere çeşitli vücut bölgelerinde beyaz noktasal kırçıllaşmaya sahiptirler. Henüz standart bir mutasyon değildir. Kalıtımı ise otozomal resesif karakterlidir.


-Opal
Henüz çok yeni ve Avustralya kökenli bir mutasyondur. Saf beyaz renge, krem rengi silik yanak ve böğür yamalarına sahiplerdir. Kalıtımları hakkında bilgi yoktur.





-Grizzle
İlk kez 1959 yılında Mr. Bruce Read tarafından tesadüfen keşfedilmiş, üretilmiş ve dağıtımı yapılmıştır. Vücut rengi normal gri ile aynıdır lakin baş bölgesinden başlamak ve kanatların geneline yayılmak üzere beyaz-gri renk kırçıllaşma vardır. Özellikle erkek kuşlarda yanak yamasının tamamına yakınını kapatır. Kalıtımı otozomal resesiftir.



-Frosted
Grizzle mutasyondan yola çıkarak üretilmiştir. Frosted kuşlar tam beyaz bir kafaya ve belirgin yanak yamalarına sahiptirler. Aynı kırçıllaşma diğer bölgelerde de görülür. Kalıtımı üzerine bilgi yoktur.





-Dilute Blue
Koyu form Dominant Silver (Pastel) kuşların daha koyu renklere sahip bir varyasyonudur. Kalıtımı otozomal dominanttır.  









-Slate
İlk olarak 1960’lı yılların ortalarında Avustralyalı üretici Mr. Bill Pilmer tarafından ortaya çıkarıldı. Normal gri kuşların daha açık renge sahip bir varyasyonudur. Kalıtımı otozomal resesiftir.






-Black Fronted
Siyah yüz kuşlara benzerler. Erkek kuşlar göğüs barının altına kadar boynu da dâhil olmak üzere koyu siyah renklere sahiptir. Gözyaşı çizgileri çok daha kalındır ve orta kısımlarında beyaz tüyler bulunur. Ayrıca her iki cinsiyetteki kuşların da kuyruk ve kıç bölgesi tamamen siyahtır. Kalıtımı otozomal resesiftir.



-Marked White
Çok alelli seri Marked White kuşlar üzerinden türetilmiştir. Bu kuşlar saf beyaz bir renge ve normal gri kuşlar ile tıpatıp aynı vücut desenlerine sahiptiler. Günümüzde tam anlamıyla Marked White kuşlar kalmamıştır. Sadece onların soyundan gelen değişime uğramış kuşlar vardır.



-Silver
Avustalya Silver olarak da bilinir. Görünüş olarak Lightback Koyu form Dominant Silver kuşlara benzer. Kalıtımı otozomal dominanttır. 

Yorumlar

  1. Theresa May's visit to the casino - JTM Hub
    But one 이천 출장안마 of the 창원 출장마사지 most interesting is that 강릉 출장샵 of the poker room at the Sands Expo 구미 출장마사지 Centre. The Sands is located 익산 출장안마 next to the convention centre.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bengal İspinozları

Java İspinozları

Zebra İspinozu Mutasyon Kombinasyonları